Probijači za proreze – koji je pravi za vas?

Prorezi su korisni uređaji koji se koriste za izradu dosljednih rupa u identifikacijskim značkama kako bi se mogle nositi. Prorez za bušenje omogućuje pričvršćivanje osobne iskaznice na pojas ili drugu odjeću pomoću kopče za značku ili drugog dodatka. Bušilica će ispravno probušiti karticu svaki put i neće uzrokovati cijepanje kartice kao što to rade druge metode bušenja rupa.

Probijanje proreza koje odaberete je teško jer postoji mnogo opcija. Postoje ručni probojci koji su dobri za samo nekoliko bedževa, ali bi ih bilo fizički teško koristiti za veliki broj kartica. Vrhunske opcije bušilica uključuju električnu verziju. Taj udarac je popularan među velikim korporacijama koje raznose značke tijekom dana. Udarac je lagan, dosljedan i uvijek spreman za izvođenje. Ovo bušenje dolazi u kompletu s nožnim prekidačem koji bušenje kartice čini jednostavnim pritiskom nožice. Probijač dolazi u standardnom modelu i modelu za teške uvjete rada za najzahtjevnije poslove.

Za veliki broj rupa, stolni bušilica je jedna od najboljih opcija. Udarac je jednostavan, daje dosljedne rezultate i traje godinu za godinom. Male do srednje velike organizacije s velikim zahtjevima za ispisom kartica smatrat će ovaj punch vrijednom kupnje.

Ručni probijači su jednostavni za korištenje i najekonomičniji su. Povremeni izrađivač značaka dobro će se snaći s ovim udarcem. Ako će se odjednom bušiti više bedževa, ovaj prorez nije najbolji izbor. Fizičko ponavljanje upotrebe ovog udarca je teško kod velikog posla probijanja.

Prorezi u obliku spajalice izgledaju slično klamerici. Sjede na stolu i guraju ih da naprave željenu rupu na kartici. Probijač je dovoljan za mnoge primjene.

Specijalizirani probojci mogu obavljati više od jedne funkcije. Neki probojci mogu stvoriti okruglu rupu ili utor, ovisno o zahtjevima posla. Prorez često može zaokružiti kut kartice. To osigurava da kartica neće imati grub ili oštar rub. Ovi probojci se nazivaju tri u jednom prorezu.

Pitanja koja možete postaviti kako biste odredili najbolji udarac za potrebe vaše grupe mogu biti:

1. Koliko će se osobnih iskaznica tiskati odjednom?
2. Koju veličinu bušilica trebate?
3. Koji su vaši specifični zahtjevi?
4. Koliki je vaš proračun?

Probijači su izvrsna investicija jer su izdržljivi i traju dugo. S cijelim sustavom – softverom za osobne iskaznice, pisačem, kamerom, potrošnim materijalom i dodacima, uključivanje bušilice čini potpunu kućnu proizvodnju.